Het Ontdekkingshuis

Katrien

Katrien is sedert 1993 yogadocente en is cranio sacraal therapeute (bachelor). Daarnaast heeft ze zich verder geschoold in dans- en stemwerk in binnen- en buitenland.
Bijscholingen Open Universiteit: algemene psychologie, ontwikkelingspsychologie, sociale psychologie, gezondheidspsychologie en cognitive neuroscience.

Yoga

Ik was amper 19 jaar toen ik met yoga begon.
Geboeid door de filosofie, de invloed die yoga op mijn dagelijks leven had en de inzichten die het mij bracht, ben ik blijven verdergaan op die weg.
Door deze studie heb ik mij verdiept in een oneindige wereld van kennis en wijsheid. Mijn lichaam en mijn ademhaling blijven belangrijke poorten om die inzichten te voeden en in mijn dagelijks leven toe te passen.

Paul Harvey

"Mijn yogaleraars waren Amanda Denaux - Johan De Backer - Carlos Fiel. Amanda Denaux opende voor mij de wereld van de Viniyoga.
Carlos Fiel heeft mij geleerd dat yoga ook een spel is van beweging en vrijheid creëren.
Ik ben afgestudeerd aan het Patanjali-instituut van Johan De Backer in 1997.
Mijn huidige leraar Paul Harvey is opgeleid door Desikachar. Hij heeft mij ingewijd in het reciteren van Sanskriet teksten zoals de Yoga Sutra's van Patanjali. Bij Paul heb ik verschillende bijscholingen gevolgd en hij is nog steeds een baken voor al mijn vragen.

Dans- en stemwerk

Een flyer-afbeelding van de "dans jezelf vrij" ochtend

Dans- en stemwerk waren steeds een vanzelfsprekende bondgenoot van dit innerlijke werk.
Verfijning van de bewegingen van mijn fysieke lichaam, bracht me bij een diepe rust binnenin mezelf die vergelijkbaar was met mijn ervaringen in yoga.
Stemwerk en zang werkte bevrijdend om mijn creativiteit te laten stromen.
Ya'kov Khan, Patricia Bardi, Catherine Delasalle hielpen mij op de weg van dans en stem.
In onze Jaaropleiding voor Mantrazanger verzorg ik stemsessies met stemopwarming, improvisatie en het ontdekken van je healing voice.

stembevrijding sessie jaaropleiding mantrazanger

Cranio-sacrale therapie

Ik ben opgeleid in de Peirsman Cranio Sacraal Academie. Het is een 4-jarige bacheloropleiding in Nederland.
Bij Marijke Baken en Franklin Sills leerde ik de Bio-dynamische benadering van cranio. Via de school volg ik nog altijd bijscholingen die nieuwe inzichten brengen in het lichaamsgericht therapiewerk.

Mijn methode

Dankzij al deze invloeden heb ik een zachte vorm van yoga leren ontwikkelen.
Met bewegingen die het lichaam vanuit een diep respect helpen grenzen te ontdekken.
Met ademhalingsoefeningen en klanken zoals recitatie die de geest meevoeren naar een helende stilte.
De yogalessen zijn gegroeid uit inzichten van oude meesters, leraars en oude geschriften vermengd met inzichten van huidige studies die aantonen dat in het lichaam heel veel informatie van vroegere ervaringen wordt opgeslagen.
Ik ben voortdurend zoekende naar hoe we ons lichaam en onze geest vrijer kunnen maken door middel van yoga en cranio sacrale therapie.

Vanaf 2020 worden de avondgroepen vervangen door ochtendgroepen voor vrouwen en individuele yoga begeleiding.
Ik begeleid je op je zoektocht naar een gezonder, evenwichtiger en energieker leven met een aangepaste yoga- en meditatiepraktijk.

Kijk ook op Katrien's blog.

Deze pagina delen