Zwangerschapsyoga en -coaching individueel

Omschrijving

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam grote veranderingen. Er groeit een baby in je buik en dat gaat soms gepaard met wat ongemakken.
Als je zwanger bent, vraagt je lichaam extra aandacht en energie.

De eenvoudige yoga-oefeningen en ademhalingstechnieken brengen je hele organisme tot rust, waardoor je meer kunt genieten van je zwangerschap.
De oefeningen maken je lichaam ook sterker en je leert hoe je bewust je bekkenbodemspieren kan aan- en ontspannen.

In de ontspanningsmomenten maak je bewust contact met je baby.
Die rust en ontspanning geeft je baby een heel veilig gevoel.
Je voelt je beter in je lichaam tijdens de zwangerschap en je kijkt vol vertrouwen uit naar de komst van je baby.
Zwangerschapsyoga geeft je het gevoel van helemaal thuiskomen in je lichaam. Je leert je baby omarmen in je buik.

De sessies brengen niet alleen ontspanning maar bereiden de zwangere vrouw ook voor op de komende bevalling.
Tijdens de lessen krijg je tips en leer je verschillende ademhalingstechnieken die je helpen om de ontsluitings- en persweeën ten volle te benutten.

Inhoud sessies

Zachte yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen gericht op de bevalling, massagetips.

Op welk moment tijdens je zwangerschap?

Je kan op ieder moment van de zwangerschap starten met de zwangerschapsyoga, maar wacht niet tot de allerlaatste weken van je zwangerschap.
Je kan beter tijdig beginnen met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Je zal meer genieten van de rustmomenten en vaak krijg je door de zachte bewegingen minder bekken- of rugklachten tijdens je zwangerschap.

Sessie met partner op afspraak

Voor de partners die graag hun steentje willen bijdragen aan de zwangerschap en de bevalling van hun vrouw of vriendin zijn deze sessies heel informatief en verrijkend.
De partner leert om deel uit te maken van het hele proces, leert massagetips om de zwangere vrouw te ontspannen en om contact te maken met het baby’tje.
Tijdens een partnersessie overlopen we tevens verschillende posities om de weeën op te vangen en jullie herhalen samen de ademhalingstechnieken die we in de lessen leren.
De partner heeft een belangrijke rol in dit hele proces, in een sessie krijg je een heleboel tips waardoor je vol vertrouwen samen met je vrouw of vriendin kunt uitkijken naar de komende bevalling.

Individuele sessie: € 60,- voor 1 uur.
Sessie met 2 koppels: € 45,- per koppel voor 1 uur.
Maak een afspraak.

Zwangerschapsmassage

Deze specifieke massage maakt oxytocine aan, wat helpt bij de ontsluiting en brengt verlichting bij zware benen, bekkenpijnen en spanningen in je onderrug. >lees verder

Deze pagina delen