Meditatie en Mindfulness individueel

Voor wie

Tijdens deze sessies gaan we specifiek in op jouw situatie en leerdoelen. De bijeenkomsten kunnen een therapeutisch karakter hebben of alleen puur gericht op de technieken, die we ook in de groepslessen leren. Of een combinatie van beide. Therapeutisch wil zeggen dat je werkt aan emotionele-, mentale blokkades of andere persoonlijke problemen. Ook in de therapeutische benadering gebruiken we voornamelijk de technieken uit de cursus. De belangrijkste zijn:

• het onder controle leren brengen van malende gedachten door middel van mindfulness (aandachtige aanwezigheid). Dit helpt om geblokkeerde emoties en energie weer te laten stromen.
• het trainen van “hier en nu” bewustzijn. Dit brengt diepe rust in je hele systeem.
• het juiste gebruik van je adem. Je adem is een instrument om nauwkeuriger en dieper te focussen, te voelen en te ontspannen;
• het ontwikkelen van kennis en bewustzijn rondom denkpatronen. Er zijn denkpatronen, die je energie ondermijnen en andere die ondersteunend zijn.
• relaxatie met live muziek. Instrumenten, die daarbij worden gebruikt zijn: Indiaas harmonium, Tibetaanse en kristallen klankschalen, piano en fluiten.

Lees hier meer over de uitgangspunten van al onze therapievormen.

 

Deze pagina delen