Het Ontdekkingshuis

Mantra meezingavonden

Zelf de kracht van mantra's en chants ervaren in een sfeer van vreugde en verstilling

 


Bovenstaande audiotrack is een compilatie van het meezingconcert op maandag 21 maart 2022

Op 30 november 2019 gaven Katrien en Marc een Mantra/chant meezingconcert tijdens een Yoga weekend in Cadzandië. Bovenstaande film is daar een korte impressie van.

Mantra's

Mantra’s zijn oeroud en worden al duizenden jaren gezongen. De klankvibraties van mantra’s oefenen een weldadige invloed uit op het fysieke en geestelijke welzijn van de mens. Door het zingen en reciteren ontstaan klankvibraties, die de energiecentra (chakra's) in het lichaam openen, stress afvoeren en het hart openen. Hierdoor krijgen diepere gevoelens zoals vreugde, verdriet, liefde, ontspanning en verbondenheid meer de ruimte.

Programma

Een mantra-meezingavond begint met een stemopwarming, waarbij het hele lichaam wordt betrokken. Er wordt kort uitleg gegeven over de mantra’s waarna het zingen begint. Je krijgt de teksten op papier en iedereen wordt aangemoedigd om mee te zingen.

Begeleiding: Katrien Van Reybrouck en Marc Citroen

Sinds 1994 speelt Marc mantra's met mensen en was een van de eersten, die het mantrazingen introduceerde in Nederland.  Hij geeft een jaaropleiding voor mantrazanger en is meditatie en mindfulnessleraar. Katrien is 20 jaar stembevrijdster, yogadocente en cranio sacraal therapeute.

 

Deze pagina delen