Mantraconcerten en stem workshops

Meezing concerten: zelf de kracht van mantra's en chants ervaren in een sfeer van vreugde en verstilling

Op 30 november 2019 gaven Katrien en Marc een Mantra/chant meezingconcert tijdens een Yoga weekend in Cadzandië. Bovenstaande film is daar een korte impressie van.

Mantra's

Mantra’s zijn oeroud en worden al duizenden jaren gezongen. De klankvibraties van mantra’s oefenen een weldadige invloed uit op het fysieke en geestelijke welzijn van de mens. Door het zingen en reciteren ontstaan klankvibraties, die de energiecentra (chakra's) in het lichaam openen, stress afvoeren en het hart openen. Hierdoor krijgen diepere gevoelens zoals vreugde, verdriet, liefde, ontspanning en verbondenheid meer de ruimte.

Programma

Een mantra-concert begint met een stemopwarming, waarbij het hele lichaam wordt betrokken. Er wordt kort uitleg gegeven over de mantra’s waarna het zingen begint. Je krijgt de teksten op papier en iedereen wordt aangemoedigd om mee te zingen. Maar alleen luisteren mag natuurlijk ook.

Begeleiding: Katrien Van Reybrouck en Marc Citroen

Sinds 1994 speelt Marc mantra's met mensen en was een van de eersten, die het mantrazingen introduceerde in Nederland.  Hij geeft een jaaropleiding voor mantrazanger en is meditatie en mindfulnessleraar. Katrien is 20 jaar stembevrijdster, yogadocente en cranio sacraal therapeute.

 

Stem workshops

Met het vrijmaken van je stem geef je jezelf de mogelijkheid om expressie te geven aan vreugde, verdriet, opgekropte spanning, boosheid, enthousiasme, liefde, verbazing, kortom de hele regenboog van menselijke emoties.
Je stem is het meest directe middel daarvoor. De stemklank veroorzaakt trillingen die door alle cellen van je lichaam reizen, ze laten het hele organisme vibreren en ruimen energie-blokkades en verkrampingen op.
Dit leidt tot diepe ontspanning, het maakt je blij, het ontroert je of het kan ineens heel stil worden van binnen.

De kracht van je authentieke stem

Met het ontdekken van je stemkracht maak je de weg vrij voor minder geremde stem-expressie en doordat je stem vrijer wordt, ga je ook beter met anderen communiceren. Samen zingen brengt vreugde en zelfvertrouwen. En… je hebt een belangrijke sleutel erbij om stress te lijf te gaan.

Programma

• Vrijmaken van je stem dmv ademhaling, klank en beweging
• Stem-groeps-improvisatie. Improviseren is leuk, speels en brengt vreugde, ontspanning en verbondenheid. We gebruiken bestaande liederen en/of mantra's als basis hiervoor.
• Het geheel wordt ondersteund met live muziek begeleiding (piano, Indiaas harmonium en percussie), wat de beleving nog intenser en voller maakt.

 

 

Deze pagina delen