Het Ontdekkingshuis

De Healing Voice

Klank, Mantra's en de 7 Chakra's

Individuele sessies


De Healing Voice: vrijmaken van je levensenergie

Tijdens deze sessies leer je:

  1. hoe je via je healing voice terug in contact komt met je levensenergie;
  2. hoe je via je healing voice emotionele blokkades kunt opruimen;
  3. hoe je je adem en de verschillende diafragma's kunt gebruiken om je stem optimaal te laten klinken;
  4. een methode van 5 stappen om diep in je lichaam te voelen, te ontspannen en los te laten;
  5. hoe je je healing voice kunt gebruiken in relatie tot de thema's van de 7 chakra's;
  6. hoe je mantra's en chants uit verschillende spirituele tradities in je eigen healing praktijk kunt gebruiken;
  7. een methode om je natuurlijke healing voice vanuit het niets, vanuit je diepste Zelf te laten ontstaan;
  8. hoe je de gedachtenpatronen van je mind telkens opnieuw kan doorbreken door ze goed te observeren en te gebruiken in je klank;
  9. hoe je met een groep een healing circle met een groot energieveld kunt creëren.

Healing

Healing betekent letterlijk “weer heel maken”.

Ons lichaam is als een bibliotheek waarin alle gevoelens, emoties, pijn, gedachten, gedragingen en ervaringen uit het verleden worden opgeslaan. Veelal hebben we ze onbewust onderdrukt in de loop van ons leven. Je zou kunnen zeggen dat we die ervaringen hebben buitengesloten en ze niet meer als integraal deel van onszelf zijn gaan beschouwen.

Als we iets lange tijd onderdrukken dan voelen we ons afgescheiden, futloos en kan er chronische stress ontstaan. Alles wat we buitensluiten gaat vroeg of laat een eigen leven leiden. Het wil namelijk op de een of andere manier tot bewustzijn komen; het wil gevoeld, geleefd en gezien worden. Het heeft, als je het gaat terugfilmen, al vele malen, eerst subtiel, aan de bel getrokken, maar we hebben het niet gehoord of we hebben het genegeerd en op een gegeven moment krijgen we onverklaarbare symptomen of worden we ziek. Er ontstaan blokkades in ons energiesysteem en we worden gedwongen om te gaan onderzoeken wat de oorzaak is van de blokkade van onze levensenergie.

Het zijn dus niet de ervaringen op zich, maar de manier waarop we ze zien, hoe we er tegenaan kijken. Klankhealing helpt ons om alles wat opgeslaan is uit het verleden weer deel te laten uitmaken van onszelf zonder onderdrukking. Delen die afgescheiden zijn worden uitgenodigd om weer heel te worden zodat de levensenergie weer kan doorstromen.
Levensenergie is altijd beschikbaar als een bron die opborrelt in ons lichaam en voortdurend aanwezig is in de ruimte rondom ons. Ze stroomt als we met onze aandacht Hier en Nu zijn en niet gehinderd worden door gedachten, emoties en blokkades.

Ons lichaam en de mind

Je lichaam is een tempel waarin herinneringen, emoties en ideeën zich vastzetten in alle cellen. Het vrijmaken van je lichaam helpt om beter contact te maken met je healing voice.
In je mind vormen zich gedachtenpatronen in de loop van je leven gelinkt aan ervaringen, opvoeding, overtuigingen.
Je leert hoe je de spelletjes van je mind telkens opnieuw kan doorbreken door ze goed te observeren en te gebruiken in je klank.
Je mind is een meester in het blokkeren van je levensenergie.
Bv. Zing ik niet vals? Ik wil niet emotioneel worden…Klinkt het niet te luid? Ik durf niet…
Dit is een heel proces van oefenen en durven om ‘fouten’(in jouw beleving) te maken.

Het hart

Als we luidkeels meezingen en -dansen met muziek die we graag horen, lees die ons hart raakt, dan is er geen enkele storende gedachte. Je hart is helemaal open en je wordt geraakt door de klanken. Deze kunnen troostend zijn, waardoor je meer naar binnen gekeerd bent, kunnen je vrolijk maken waardoor je meer naar buiten gericht bent.
In allebei de gevallen gebeurt er iets waardoor we dichter bij het gevoel komen die op dit moment zich kan manifesteren dankzij de tonen van een lied.
Je stem is verbonden met een emotie die diep vanbinnen in je leeft.
Er is geen controle aanwezig, je mind is even off-line en het stemmetje in je hoofd staat even op stil.

Healing energie

Samen klank maken is samen in een veld vloeien waarin je niets weet en niets wil.
Contact maken met je healing voice vraagt oefening, concentratie, bereidheid om je hart te openen, te durven voelen wat er in jou leeft en dat uit te drukken in klank en te leren genieten van wat er op het moment ontstaat.
Tijdens een sessie ontstaat een healings energie waarin er geen ego, geen identiteit, geen moeten, geen kramp is, er is alleen levensenergie die stroomt via de klanken, die met elkaar versmelten. Het is een universeel gebeuren waarin alle grenzen van je lichaam vervagen en je je laat drijven op de energiegolven van het moment.

Chakra's en klank

Het chakra systeem zoals wij dat gebruiken ordent de verschillende healing thema's. Deze thema's zijn gekoppeld aan onze verschillende levensgebieden:

1e chakra: overleving, wortels, gezondheid, grenzen, vertrouwen
2e chakra: lust, seksualiteit, behoeften
3e chakra: wil, gevoel van eigenwaarde, autonomie, manifestatie
4e chakra: liefde, relaties, intimiteit, devotie
5e chakra: communicatie, creativiteit, resonantie, je eigen stem vinden
6e chakra: intuïtie, verbeelding, visualisatie, dromen
7e chakra: transcendentie, overtuigingen, goddelijkheid, eenheid

Elke chakra is gekoppeld aan een gebied in het lichaam, heeft bepaalde kenmerken en symptomen als het goed of slecht functioneert. En ook de healingsmethoden zijn verschillend per chakra.
Omdat we veel met klank werken gebruiken we bepaalde mantra's en klanken voor bepaalde chakra's.

Live muziekbegeleiding

Vanzelfsprekend speelt Marc zelf alle muziekinstrumenten om de sessies te begeleiden: Tibetaanse klankschalen, percussie, piano, harmonium en fluit.

Begeleiding: Marc Citroen

Marc (NL) heeft sinds 2005 een klanktherapeutische praktijk. Meditatie, mindfulness, klank en muziek zijn de vier belangrijke pijlers van zijn werk. Hij begeleidt en coacht mensen op het gebied van traumawerk, spiritualiteit, persoonlijke groei, zelfrealisatie, non-dualiteit en geeft de jaaropleiding voor Mantrazanger. Lees hier meer over Marc

Deze pagina delen