Groentekroket met pompoenpitten

We hebben sedert een paar weken een high speed blender.
Het is een fantastisch ding; dagelijks ontstaan er weer nieuwe recepten en
ideeën dankzij deze superblender.

Je kan er heel gemakkelijk noten en pitten mee fijnmalen. In deze blog vind je het recept van een groentekroket.
Je kunt er natuurlijk oneindig mee variëren, wat voor mij belangrijk is dat er ditmaal geen ei of kaas aan te pas komt en dat het toch een mooi en smeuïg geheel vormt.
Je kunt de kroketjes ook kleiner maken en als aperitiefhapje serveren.

Benodigdheden
Voor 7 kroketjes
Voor de groentemengeling:
½ ajuin, 2 Wortel,1 pastinaak, 5-tal bloemetjes broccoli
Zout, peper, oregano, tamari

Om meel van te maken in de blender:
4 eetlepels pompoenpitten
2 EL sesamzaad
2 EL havervlokken

Voor de afwerking:
1 EL Chiazaad, 1 EL havervlokken, handje fijngesneden peterselie

Werkwijze:
Maal de pompoenpitten,sesamzaad en havervlokken fijn in de high speed blender.
Zet het chiazaad net onder water in een kommetje.

Wok ondertussen de fijngesneden wortel, pastinaak en broccoli beetgaar.

Doe het meel in een mengkom en mix de gare licht afgekoelde groente in de blender, zorg ervoor dat er nog wat stukjes groente zichtbaar zijn.

Meng het pittenmeel en de fijngemaakte groente, voeg het chiazaad toe en werk af met de havervlokken en peterselie. 
De havervlokken dienen om het overtollige vocht op te nemen.

Maak tenslotte ronde kroketjes en bak ze in olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.