Vrouwelijke sexualiteit en spiritualiteit

Misschien vraag je je af als die twee begrippen wel samen kunnen gaan. Ik wil jullie graag even meenemen in de tijdmachine en we sturen onszelf terug naar 6000 voor Christus. We spreken over het matriarchale tijdperk waarin de moedergodin aanbeden werd. Afbeeldingen en beelden tonen ons een voluptueuze vrouw met grote borsten en een vagina die heel duidelijk zichtbaar is. Dit was het symbool van haar vruchtbaarheid en ook de vruchtbaarheid van de aarde. Vruchtbaarheid stond voor vermenigvuldiging, groeien en bloeien van het leven. De vrouw symboliseerde de kracht om leven te scheppen.

Sexualiteit is pas later in het patriarchale tijdperk een beladen woord geworden. Voor mannen zijn de borsten van een vrouw een bron van lustgevoelens. Ze zien ze niet als een bron van voeding voor de baby. Vrouwen kijken niet op dezelfde trotse manier naar hun vagina als een man naar zijn penis. De meeste vrouwen weten zelfs niet hoe hun eigen vagina er uitziet. Als je dit leest als vrouw zijnde en je weet het ook niet, neem dan een spiegeltje en hou het onder je vagina en kijk als je je eigen kunstwerk kan bewonderen.

Een vrouw die zich goed voelt in haar lichaam en blij wordt als ze zichzelf in de spiegel ziet, kan vol overgave genieten van haar sexualiteit.
Ze weet hoe ze een man kan verleiden en ze doet dat vol overgave.
Overgave is een kwaliteit die je als vrouw leert als je de liefde bedrijft met je geliefde. Als een man zich ook kan overgeven en niet de vrouw wil bezitten dan kunnen ze beide een orgasme beleven waarbij alle gedachten even verdwenen zijn. Het wordt een spirituele beleving waarbij je één wordt met de ander en met het universum. Je bent met je hele zijn aanwezig in het moment.

De cosmetica industrie kan aan deze vrouw niet veel verdienen, want ze is verbonden met de godin die leeft in haar. Ze straalt en heeft er vrede mee als haar lichaam op een dag ouder wordt en er rimpeltjes verschijnen in haar gezicht. Haar ouder wordend vrouwenlichaam verandert niets aan de beleving van haar sexualiteit en aan de vrije geest die binnenin haar leeft.

Ik ben nu 55 jaar, een vrouw in de overgang en het brengt een bepaalde rust dat ik mij niet meer hoef uit te sloven om er zo jong mogelijk uit te zien.
Die competitie met alle andere vrouwen heb ik achter mij gelaten. De druk op de jonge vrouw die allereerst om haar uiterlijk wordt beoordeeld en daarna om haar kennis en wijsheid kan ik meer en meer loslaten.
De zoektocht naar de essentie van mijn leven bracht mij bij overgave aan het moment. Dat is niet zweverig, dat is helemaal proberen aanwezig te zijn bij alles wat ik doe. Van soep maken tot de vuilniszak buiten zetten tot mijn yogapraktijk tot ….

 

 

 

3 gedachten over “Vrouwelijke sexualiteit en spiritualiteit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.