Dit recept is ontstaan omdat ik iets zocht om met een restje amarant en klaargemaakte worteltjes. In het recept heb ik de wortels vers gebruikt.
Ik heb vegan pannenkoekjes gemaakt, je kunt er eventueel ook een burger van maken.
Groenteburgers zijn ooit op de markt gekomen om het ons gemakkelijk te maken. Eerlijk gezegd ben ik af en toe wel blij met het assortiment dat aangeboden wordt en in onze frigo ligt er af en toe wel een tijdsbesparend burgertje.
De groenteburgers die je koopt in grootwarenhuizen vind ik meestal niet te eten, ik kan het niet helpen maar ik krijg altijd een associatie met karton..
Hoewel ik nog nooit karton geconsumeerd heb.
De uitzondering hierop zijn de burgers van La vie est belle, in de natuurwinkel te koop en een waardevol alternatief voor eigen keuken.
Mijn yogaleraar Paul Harvey zei altijd: ‘Je eet wat je bent’ in plaats van ‘Je bent wat je eet’.
Mijn persoonlijke ervaring is dat de twee stellingen niet tegengesteld zijn maar mekaar aanvullen.
Ik hou van puur, authenticiteit en eerlijkheid. Zowel in mijn leven als in mijn voedingsgewoontes. Geen karton dus!

Benodigdheden:
Ajuin, 3 wortelen, handje oesterzwammen, ½ courgette, 2 schijven knolselder
1 kop voorgekookte amarant
2 eetlepels psyllium (om te binden)
Ras el hanout, oregano, tijm, tamari, peper en zeezout
Peterselie
Werkwijze:
Rasp de wortelen, courgette en knolselder fijn.
Stoof de fijngesneden ajuin in de wokpan en voeg de in stukjes gesneden oesterzwammen toe.
Laat de oesterzwammen lichtjes bruin bakken vooraleer je de overige groente toevoegt.
Breng op smaak met alle bovenvermelde kruiden uitgezonderd de peterselie.
Doe de groente in een mengkom en voeg amarant toe.
Breng op smaak en meng de fijngesneden peterselie onder de groenten.
Het mengsel mag niet te slap en niet te droog zijn. Indien nodig voeg je wat
Olijfolie of water bij. Om te binden voeg je wat psylliumvlokken toe.


Maak nu kleine pannenkoekjes en laat ze even afkoelen op een bord.
Het gaat makkelijker als je je handen wat nat maakt vooraleer je het mengsel in je handen neemt.
Bak vervolgens de pannenkoekjes in olijfolie of kokosolie.
