Body mind soul coaching voor vrouwen

Op weg naar zelfacceptatie en innerlijke rust

Een body mind soul coaching traject brengt helderheid in je mind, brengt je weer in contact met je levensenergie door obstakels uit te weg te ruimen zodat je de roep van je ziel weer helder kunt ontvangen.

Welke vraag is voor jou van toepassing?

Heb je bepaalde fysieke klachten?
Lijd je aan chronische onverklaarbare fysieke pijnen?
Wil je graag zwanger worden en ben je na zovele pogingen ten einde raad?
Ben je pas bevallen en voel je je overweldigd en onzeker?
Heb je last van wisselende stemmingen?
Ben je de weg even kwijt?
Zit je gevangen in een uitzichtloze relatie of werksituatie?
Voel je je energetisch en fysiek uitgeblust?
Ben je ver over je grenzen gegaan en heb je een burn-out?
Heb je slaapproblemen?
Wil je je verdiepen op spiritueel vlak?
Ben je zoekende naar het vervullen van je ziel?
Wil je je leven een ommezwaai geven en weet je niet hoe dat moet?

Voor vrouwen

Ik richt mij tot vrouwen met deze coaching omdat ik als vrouw reeds jarenlang nieuwsgierig onderzoek doe naar wat mij vreugde brengt in dit leven, hoe ik mijn levensenergie beter kan doen stromen, hoe ga ik om met moeilijke, pijnlijke gebeurtenissen in de verschillende fases in mijn leven. Wat heb ik nodig om af en toe intens gelukkig te zijn, om rust te ervaren, wat heeft mijn lichaam nodig om zich volledig geaccepteerd te voelen ook als er kwaaltjes of ziektes ontstaan.
Mijn fysiek lichaam wordt langzaam ouder en vraagt aangepaste oefeningen.
Ik heb geen enkele behoefte om er jonger uit te zien dan mijn werkelijke leeftijd, maar ik vind het wel belangrijk om mij goed te voelen in mijn lichaam en dat vraagt soms een inspanning op fysiek en mentaal vlak.

In deze maatschappij wordt er zoveel gevraagd van ons, je bent vrouw, moeder, minnares, werkende of thuiswerkende, altijd onderweg zowel fysiek als geestelijk, het vraagt moeite om stil te staan en stil te worden.
Als je momenten ervaart van thuiskomen in je lichaam, als je je mind op een gezonde manier traint en leert efficiënt te gebruiken en als er af en toe een tevreden ontspannen gevoel door je cellen stroomt, dan is je leven zoveel waardevoller.
Stel je te hoge eisen aan jezelf en aan je lichaam? Wil je je minder laten beïnvloeden door reclame en schoonheidsidealen? Heb je genoeg van de druk van buitenaf, maakt het je moe, voel je dat er toch veel meer is dan de dagelijkse beslommeringen?
Dan begeleid ik je graag op je weg naar een zinvol leven waarin je af en toe de tijd neemt om te luisteren naar de roep van je ziel onder de laag van constant onder druk staan, oppervlakkigheid, eentonigheid en onzekerheid.

Algemene inhoud

Tijdens een Body mind soul (BMS) coaching sessie word je begeleid door Katrien om de terugkerende saboterende patronen in je denken en handelen te herkennen en te onderzoeken.
In een sessie kunnen verschillende technieken aan bod komen, zoals yoga- en ademhalingsoefeningen, stembevrijding, meditatietechnieken , cranio sacrale therapie, afhankelijk van wat er nodig is op het moment.
BMS coaching bied je tools aan om de relatie tussen body, mind en soul te herstellen.
Daarbij geef Katrien jou advies over je voedingspatronen en wat er kan veranderen zodat je je energieker kunt voelen.
Je lichaam is de poort naar een betere kwaliteit van leven, je mind is als een soort mijnenveld, als je de juiste paden bewandelt, kom je veilig op je bestemming.

Actieve inbreng

Afhankelijk van de problematiek krijg je oefeningen die je ook thuis kunt doen, eigen inbreng helpt mee aan het helingsproces.
Je leert met eenvoudige technieken hoe je door middel van je ademhaling je zenuwstelsel weer in evenwicht kunt brengen.
Je leert te kijken naar je voedingspatroon en te ontdekken waar je eventueel kunt aanpassen of veranderen zodat je lichaam betere voedingsstoffen opneemt.

Intelligentie van het lichaam

Fysieke en psychische klachten kunnen gelinkt zijn aan een gebeurtenis uit je verleden of aan een moeilijke gebeurtenis in de loop van je leven. Zoals een verkeersongeval, een moeilijke scheiding, sexueel misbruik, verlies van een geliefde enz…
Op zo’n momenten voel je je als volwassene verdoofd, er is geen of weinig gevoel, je bent in overlevingsmodus. Je kiest dat niet zelf, dat is je organisme die op een ingenieuze manier ervoor zorgt dat de fabriek blijft draaien.
Bij kinderen wordt de gebeurtenis heel vaak onderdrukt of wordt het ervaren als iets heel ingrijpends waardoor het kind plots alle onschuld verloren is en alleen maar probeert te overleven.
Het zenuwstelsel slaat al die gegevens uit het verleden op en stelt alles in het werk zodat je lichaam verder kan functioneren en jij probeert verder te gaan met je leven.
Het celgeheugen van je lichaam is een soort bibliotheek van alle ervaringen in je leven

Op een gegeven moment is de natuurlijke flexibiliteit van het lichaam om zichzelf te herstellen totaal geblokkeerd, je krijgt een burn-out, je voelt je depressief, of je voelt helemaal niets meer.

Over Katrien

Katrien is sedert 1993 yogadocente en is cranio sacraal therapeute (bachelor). Daarnaast heeft ze zich verder geschoold in dans- en stemwerk in binnen- en buitenland. Ze is in de leer geweest bij verschillende yogaleraars en leraressen die vanuit diverse tradities hun inzichten hebben doorgegeven.

Moeder zijn van 4 kinderen is voor haar onderdeel van haar spirituele weg.
Het zwanger zijn, de geboortes, het opvoeden en het weer loslaten van haar kinderen heeft ze ervaren als een schat aan levenslessen.

Ze heeft een methode ontwikkeld specifiek voor vrouwen, niet alleen gericht op een vrouwenlichaam maar vooral op waar je als vrouw nood aan hebt tijdens je spirituele zoektocht.

Lees hier meer over Katrien

Ervaringen van cliënten


"… Ik zocht naar een alternatieve vorm van coaching en werd via de relaxatiecoach doorverwezen. Ik wou graag innerlijke rust en verbinding met mijn lichaam ervaren in functie van een zwangerschap.

Ik volgde meerdere sessies en merkte na iedere sessie een algemene rust en éénheid tussen alle lichaamsdelen. Die rust weerspiegelde zich ook mentaal. Op de behandeltafel voelde ik de fysieke spanningen in mijn hoofd naar boven komen. Ik voelde dat dit helemaal nodig was om tot een diepere mentale rust te komen.

Cranio Sacraal werkt subtiel maar toch krachtig. Intussen zijn we in blijde verwachting :D.

Katrien neemt bij aanvang de tijd om naar je verhaal te luisteren en stemt hierop af in haar begeleiding. Ze zorgt er ook voor dat je helemaal goed ligt op de tafel. Wanneer er piekergedachten naar boven komen, mag je deze ook uitspreken, waardoor je ze makkelijker kunt loslaten. De behandeling op zich is zacht; je kunt er volledig tot jezelf komen. Fijn!

Heb je al wat coachingstrajecten doorlopen en blijft het gevoel dat je nog niet diep genoeg hebt gewerkt, dan is cranio een aanrader …"

A.

Deze pagina delen