Centrum voor persoonlijke groei in Brugge
 
Het Ontdekkingshuis

Body mind soul coaching voor vrouwen

Op weg naar zelfacceptatie en innerlijke rust

Een body mind soul coaching traject brengt helderheid in je mind, brengt je weer in contact met je levensenergie door obstakels uit te weg te ruimen zodat je de roep van je ziel weer helder kunt ontvangen.

Welke vraag is voor jou van toepassing?

• Heb je bepaalde fysieke klachten?
• Lijd je aan chronische onverklaarbare fysieke pijnen?
• Wil je graag zwanger worden en ben je na zovele pogingen ten einde raad?
• Ben je pas bevallen en voel je je overweldigd en onzeker?
• Heb je last van wisselende stemmingen?
• Ben je de weg even kwijt?
• Zit je gevangen in een uitzichtloze relatie of werksituatie?
• Voel je je energetisch en fysiek uitgeblust?
• Ben je ver over je grenzen gegaan en heb je een burn-out?
• Heb je slaapproblemen?
• Wil je je verdiepen op spiritueel vlak?
• Ben je zoekende naar het vervullen van je ziel?
• Wil je je leven een ommezwaai geven en weet je niet hoe dat moet?

Voor vrouwen

In de body mind soul coaching wil ik een veilige haven aanbieden, een warme plek waar je als vrouw soms nood aan hebt als je de weg even kwijt bent.
Ik richt mij tot vrouwen omdat ik de kennis wil doorgeven van vele andere bijzondere vrouwen die voor mij een waardevolle ondersteuning en bezielend voorbeeld geweest zijn op mijn spirituele weg.
Zij hebben mij begeleid op mijn jarenlang nieuwsgierig onderzoek naar wat mij vreugde brengt in dit leven en hoe ik mijn levensenergie beter kan doen stromen.
Ze hebben mij geleerd om telkens opnieuw te voelen wat ik nodig heb in dit leven om mijn ziel vrijer te maken. Ze hebben mij tools gegeven om het hele palet aan emoties te omarmen in alle ervaringen van mijn leven en dieper te gaan voelen in alle lagen van mijn hele zijn.

In deze maatschappij wordt er zoveel gevraagd van ons, je bent vrouw, moeder, minnares, werkende of thuiswerkende, altijd onderweg zowel fysiek als geestelijk, het vraagt inspanning om stil te staan en stil te worden.

• Hoe ga jij om met moeilijke, pijnlijke gebeurtenissen in de verschillende fases in je leven?
• Wat heb jij nodig om af en toe intens gelukkig te zijn, om rust te ervaren.
• Wat heeft je lichaam nodig om zich volledig geaccepteerd te voelen ook als er kwaaltjes of ziektes ontstaan?
• Stel je te hoge eisen aan jezelf en aan je lichaam?
• Wil je je minder laten beïnvloeden door reclame en schoonheidsidealen?
• Heb je genoeg van de druk van buitenaf, maakt het je moe, voel je dat er toch veel meer is dan de dagelijkse beslommeringen?

Je goed voelen in je lichaam is iets waar zowel jonge als oudere vrouwen naar verlangen. Als je ontdekt hoe je kunt thuiskomen in je lichaam dan zal je ook ervaren dat je terug kunt genieten van alles wat je ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt.

Je lichaam is een begrensd omhulsel wat de nodige liefdevolle aandacht vraagt, binnenin is er een oneindige wereld van kennis die zich langzaam ontvouwt als je voldoende tijd nemen om stil te vallen en te luisteren naar wat zich aandient.

Als je je mind op een gezonde manier traint en leert efficiënt te gebruiken en als er af en toe een tevreden ontspannen gevoel door je cellen stroomt, dan is je leven zoveel waardevoller.

Algemene inhoud

Tijdens een Body mind soul (BMS) coaching sessie word je begeleid door Katrien om de terugkerende saboterende patronen in je denken en handelen te herkennen en te onderzoeken.
In een sessie kunnen verschillende technieken aan bod komen, zoals yoga- en ademhalingsoefeningen, stembevrijding, meditatietechnieken , cranio sacrale therapie, afhankelijk van wat er nodig is op het moment.
BMS coaching bied je tools aan om de relatie tussen body, mind en soul te herstellen.
Daarbij geeft Katrien jou advies over je voedingspatronen en wat er kan veranderen zodat je je energieker kunt voelen.
Je lichaam is de poort naar een betere kwaliteit van leven, je mind is als een soort mijnenveld, als je de juiste paden bewandelt, kom je veilig op je bestemming.

Actieve inbreng

Afhankelijk van de problematiek krijg je oefeningen die je ook thuis kunt doen, eigen inbreng helpt mee aan het helingsproces.
Je leert met eenvoudige technieken hoe je door middel van je ademhaling je zenuwstelsel weer in evenwicht kunt brengen.
Je leert te kijken naar je voedingspatroon en te ontdekken waar je eventueel kunt aanpassen of veranderen zodat je lichaam betere voedingsstoffen opneemt.

Intelligentie van het lichaam

Fysieke en psychische klachten kunnen gelinkt zijn aan een gebeurtenis uit je verleden of aan een moeilijke gebeurtenis in de loop van je leven. Zoals een verkeersongeval, een moeilijke scheiding, sexueel misbruik, verlies van een geliefde enz…
Op zo’n momenten voel je je als volwassene verdoofd, er is geen of weinig gevoel, je bent in overlevingsmodus. Je kiest dat niet zelf, dat is je organisme die op een ingenieuze manier ervoor zorgt dat de fabriek blijft draaien.
Bij kinderen wordt de gebeurtenis heel vaak onderdrukt of wordt het ervaren als iets heel ingrijpends waardoor het kind plots alle onschuld verloren is en alleen maar probeert te overleven.
Het zenuwstelsel slaat al die gegevens uit het verleden op en stelt alles in het werk zodat je lichaam verder kan functioneren en jij probeert verder te gaan met je leven.
Het celgeheugen van je lichaam is een soort bibliotheek van alle ervaringen in je leven

Op een gegeven moment is de natuurlijke flexibiliteit van het lichaam om zichzelf te herstellen totaal geblokkeerd, je krijgt een burn-out, je voelt je depressief, of je voelt helemaal niets meer.

Over Katrien

Katrien is sedert 1993 yogadocente en is cranio sacraal therapeute (bachelor). Daarnaast heeft ze zich verder geschoold in dans- en stemwerk in binnen- en buitenland. Ze is in de leer geweest bij verschillende yogaleraars en leraressen die vanuit diverse tradities hun inzichten hebben doorgegeven.

Moeder zijn van 4 kinderen is voor haar onderdeel van haar spirituele weg.
Het zwanger zijn, de geboortes, het opvoeden en het weer loslaten van haar kinderen heeft ze ervaren als een schat aan levenslessen.

Katrien heeft reeds 40 jaar een passie voor gezonde voeding en de invloed daarvan op ons mentaal en fysiek welzijn.

Ze heeft een methode ontwikkeld specifiek voor vrouwen, niet alleen gericht op een vrouwenlichaam maar vooral op waar je als vrouw nood aan hebt tijdens je spirituele zoektocht.

Lees hier meer over Katrien

Ervaringen van cliënten


"… Ik zocht naar een alternatieve vorm van coaching en werd via de relaxatiecoach doorverwezen. Ik wou graag innerlijke rust en verbinding met mijn lichaam ervaren in functie van een zwangerschap.

Ik volgde meerdere sessies en merkte na iedere sessie een algemene rust en éénheid tussen alle lichaamsdelen. Die rust weerspiegelde zich ook mentaal. Op de behandeltafel voelde ik de fysieke spanningen in mijn hoofd naar boven komen. Ik voelde dat dit helemaal nodig was om tot een diepere mentale rust te komen.

Cranio Sacraal werkt subtiel maar toch krachtig. Intussen zijn we in blijde verwachting :D.

Katrien neemt bij aanvang de tijd om naar je verhaal te luisteren en stemt hierop af in haar begeleiding. Ze zorgt er ook voor dat je helemaal goed ligt op de tafel. Wanneer er piekergedachten naar boven komen, mag je deze ook uitspreken, waardoor je ze makkelijker kunt loslaten. De behandeling op zich is zacht; je kunt er volledig tot jezelf komen. Fijn!

Heb je al wat coachingstrajecten doorlopen en blijft het gevoel dat je nog niet diep genoeg hebt gewerkt, dan is cranio een aanrader …"

A.

Deze pagina delen