Centrum voor persoonlijke groei in Brugge
 
Het Ontdekkingshuis

Bekkenbodem dagen

Werken aan een stabiele basis
In Waardamme

Kijk hierboven naar de introductiefilm over de bekkenbodem dag

Omschrijving

De bekkenbodem wordt vaak vergeleken met een hangmat, de spieren ondersteunen onze buikorganen en zorgt voor een goede stabiliteit van het bekken.
Voor vele vrouwen is dit een grijs gebied waar ze weinig bewust contact mee hebben. Meestal komt dat pas tijdens de zwangerschap of bij nazorg na de bevalling of op latere leeftijd als de bekkenbodemspieren kracht verliezen net zoals andere spieren in ons lichaam.
Soms kan het ook zijn dat je bekkenbodemspieren te strak aangespannen zijn, dit kan ontstaan door stress en rugklachten, of door te intensief te sporten.

Bekkenproblemen aanpakken

Als we problemen krijgen zoals urineverlies, baarmoederverzakking, pijn in de vaginastreek dan voelen we ons kwetsbaar en onzeker. Er is nog altijd een bepaald gêne om hulp in te schakelen, waardoor de klachten te lang aanslepen met als gevolg dat ze alleen maar erger worden.
Het is daarom belangrijk om te weten dat allerlei specifieke oefeningen deze klachten kunnen verminderen en zelfs omkeren als we ze heel gedisciplineerd volhouden.
Hierdoor kunnen vaak overbodige operaties voorkomen worden.

Holistische benadering

Tijdens een bekkenbodemdag leer je te voelen hoe de bekkenbodem verbonden is met verschillende spierlagen in je lichaam. We kijken niet alleen naar het probleem, maar we onderzoeken de mogelijkheden van ons eigen lichaam om onze bekkenbodem krachtiger en vitaler te maken. Dat is voor iedere vrouw anders. Je krijgt veel meer dan wat oefeningen om de bekkenbodemspieren te leren aan- en ontspannen. Je gaat op zoek naar een betere manier van bewegen, ademen en beleven en je zal veel meer inzicht krijgen in de kracht van je bekkenbodem.

Bekkenbodem en 1ste chakra

Er rust nog altijd een bepaald taboe op de vagina en de bekkenbodemspieren, terwijl daar net ook de basis zit van onze vrouwelijkheid, vitaliteit en stabiliteit.
Bekkenbodemproblemen kunnen ook duiden op traumatische ervaringen zoals geboortetrauma, seksueel misbruik, verwaarlozing tijdens de kindertijd.
We hebben geen stabiele, veilige basis kunnen ontwikkelen waardoor er eveneens problemen kunnen ontstaan in de bekkenbodem.
In de yogales zitten een aantal houdingen die eveneens een energetische invloed hebben op dit gebied. Deze hebben een diepgaand en positief effect op het krachtiger worden van je bekkenbodemspieren en op je gevoel van eigenwaarde.
Als je met zachte aandacht oefent en daarbij leert te voelen hoe fijn het is om te rusten in de bekkenbodem, dan zal je ook ervaren dat je meer kunt genieten van je seksualiteit.

Programma bekkenbodemdag

• Specifieke oefeningen om weer voeling te krijgen met je bekkenbodem en om je spieren te leren aan- en ontspannen.
• De verbindingen leren voelen van je bekkenbodem met andere gebieden in je lichaam.
• Energetische oefeningen om het volledige bekkengebied weer als vitaal en krachtig te ervaren.
• Meditatie om te leren rusten in je vrouwelijkheid en meer aarding te voelen.

Thuisprogramma

Op het einde van de dag ontvang je een programma met specifieke oefeningen en geluidsopnames om thuis dagelijks te oefenen. Bij problemen kun je ook een individuele sessie boeken.

Follow up dag (optioneel):

• Opfrissen van de praktijk van de eerste les met verdieping in de beleving.
• Overlopen van moeilijkheden die je ervaren hebt met het uitvoeren van het thuisprogramma.
• Nieuwe specifieke oefeningen voor het aan- en ontspannen van de bekkenbodem.
• De verbindingen leren voelen van je bekkenbodem met andere gebieden in je lichaam.
• Energetische oefeningen om het volledige bekkengebied weer als vitaal en krachtig te ervaren.
• Meditatie om te leren rusten in je vrouwelijkheid en meer aarding te voelen.

Inschrijven

Je kunt je via deze link je inschrijven.

Deze pagina delen