Sisterhood Weekenden


Tijdens een Sisterhood weekend


Tijdens een Sisterhood weekend dompel je je hele 'vrouw zijn' onder in de krachten van Godinnen, natuurelementen, mythologische verhalen, mantra's en liederen die je hart raken.

Godinnen zijn archetypes die alle vrouwelijke kwaliteiten zoals kwetsbaarheid, sensualiteit, wildheid, zachtheid, wijsheid en zoveel meer aanspreken, aanwakkeren en bekrachtigen.

Alles wat we doen draagt bij om terug vanuit je essentie vol passie in het leven te kunnen staan.


Als ik

dans

dan voel ik weer die bruisende energie die door mijn lijf stroomt.

Als ik

zing

dan voel ik hoe mijn hart zich opent en alle gevoelens er mogen zijn.

Als ik

yoga

doe dan voel ik hoe fijn het is om stil te worden vanbinnen.

Als ik

stil

word vanbinnen, dan is alles wat mij moe maakt of afremt om helemaal mezelf te kunnen zijn niet aan de orde.


Wil jij dat ook voelen in een groep vrouwen die elkaar ondersteunen?

Dan nodig ik je uit om samen met mij een cirkel van vrouwen te maken en de vrouw in jou te baden in alles we beleven in een Sisterhood weekend.


Voor wie

Als vrouw zijn we heel vlug opgeslorpt door ons dagelijks leven, een gezin, een drukke baan, op zoek naar een geschikte baan, zorgend. We voelen ons vaak moe van al het 'moeten'.

Een Sisterhood weekend is een bijeenkomst van vrouwen die zich voeden met dynamische, vreugdevolle en stille energie en zich vanuit hun eigenheid durven te verbinden met de ander.


Lente Sisterhood

14 en 15 april:


Nieuw leven in het middelpunt van de spiraal

Om het nieuwe leven te laten groeien moeten we een deel van het oude loslaten. De symboliek van de spiraal staat in deze Sisterhood voor de

vrouwelijke slangenkracht in verandering, je maakt telkens de beweging naar binnen en naar buiten.

Zoals de slang werpen we onze oude huid af terwijl we naar binnen spiralen en vanuit het middelpunt van de spiraal maken we de beweging terug naar buiten in onze vernieuwde vorm.


Er zit veel dynamiek in de werveling van de spiraal en ze helpt obstakels op te ruimen en los te laten. Vanuit het middelpunt, een dieper niveau beginnen we telkens opnieuw de cyclus van wedergeboorte en kunnen we patronen uit het verleden herkennen en doorbreken.


Programma

Dans en yoga

brengen de energie van de godin in beweging en je leert haar aanwezigheid te voelen in al je cellen.

Klanken en liederen

verbinden alle stemmen en alle krachten die ontwaken in onszelf.

Rituelen en stiltemomenten

helpen ons om de samensmelting van reeds

ontwikkelde kwaliteiten met nieuwe ontdekkingen in onszelf te integreren in de beleving van ons hele 'vrouw zijn'.


Vrouwencirkel

Een Sisterhood-weekend brengt je nieuwe inzichten over hoe je vanuit je vrouwelijke kracht en wijsheid je leven ten volle kan beleven.

Deze cirkel van vrouwen in verbinding stroomt als een rivier door je hele lijf en die neem je mee als je daarna terug in je dagelijks leven stapt.
Deelneemsters over de 1e sisterhood dag:

"... De lente-sisterhood was een unieke belevenis. Het integreren van klank en dans, speelsheid, de natuur en een zeer verzorgd ritueel, maakten van deze dag één groot LENTEfeest voor mij.

De opbouw nodigde uit tot stil zijn en luisteren om onverwachte ontmoetingen toe te laten. Als universele vroedvrouw leidde Katrien met liefde, geduld en zachtheid zeven geboortes in en liet ze ons in de voetsporen van de universele moeder stappen.

Durga en Kali waren nooit ver weg. We reciteerden op verschillende momenten de Durga mantra, die zelfs vandaag nog resoneert in mijn geest, mijn hart en in iedere cel van mijn lichaam.

Als een pasgeboren kind voelde ik mij na afloop kwetsbaar, blij en gelukkig. Na een zalige nachtrust voel ik mij nog steeds blij, gelukkig en verbonden met met de Natuur om mij heen, met mijn natuur en met nog veel meer wat ik dan maar als het Onnoembare benoem ..."

- - - -

Dank je wel voor de 1ste Sisterhood, het was een prachtige dag!
Heel liefdevol en teder, heel zacht en toch krachtig heb je ons door het uitgebreide programma heen gecoacht. Je ben een bijzondere vrouw !
Ook mijn mede-sisters waren stuk voor stuk mooie en sterke vrouwen, (chapeau voor de oudste onder ons! ).
De Durga/Kali mantra-dans gaf me mijn eigen plaats in de groep én stevige grenzen. Het reciteren van de mantra gaf me power en sterkte.
De ontmoeting met onze demonen tijdens de wandeling vond ik intens en pijnlijk, de symbolische verbranding ervan bevrijdend.
Het verblijf in de baarmoeder vond ik dan weer komisch (ik kwam niet meer bij van het lachen omdat ik me de reactie van mijn man/vriendin/psychoanalist zo levendig kon voorstellen...) De 'geboorte' echter was gewoon sacraal, het leek wel alsof ik opnieuw geboren werd en ontvangen door een liefdevolle moeder die me onvoorwaardelijk accepteerde.
Maar waar ik vooral door getroffen ben is jullie gastvrijheid en gulheid!
-zomaar in jullie living,
-aan een mooi gedekte tafel,
-lekkere verse rode bietensoep met broodjes mogen eten
en dan de beste worteltaart  met thee/koffie in jullie tuin !"


Praktische info


Data

zat 14 - zon 15 april 2018

zat 10 - 17u

zon 10 - 16u


Plaats


Brugge


Kosten

€ 160,- incl  soep, koffie, thee en versnaperingen


Begeleiding

Katrien van Reybrouck


Inschrijven

Bij voorkeur via dit

inschrijvingsformulier

, per

email

of telefonisch

: 050/67 52 74

Schilderij van Meinrad Craighead
Welkom!
Welkom!